Tips voor je sieraden.

 

Pas op met wate

Water zorgt ervoor dat sieraden verkleuren. Doe de sieraden tijdens het douchen en zwemmen af maar pas ook op met het wassen van je handen.

Vrijhouden van parfum/crème

Doe je sieraden om als je helemaal klaar bent. Parfum, crèmes en zeep zijn net als water niet goed voor de sieraden waardoor ze kunnen verkleuren. Daarnaast wil je niet blijven haken aan je panty met al die leuke bedeltjes! 

Zweten 

Wanneer je zweet, komen je sieraden in aanraking met vocht wat voor verkleuring kan zorgen. Doe je sieraden dus af wanneer je gaat sporten, zwaar werk verricht of het bloed heet is. Wil je tijdens de zonnige dagen toch die leuke, zomerse armbandjes dragen? Kijk dan eens tussen de gave Ibiza bandjes! 

Slapen 

Natuurlijk wil jij er ook 's nachts op je best uit zien.. toch is het beter om je sieraden voor het slapen af te doen. Ze slijten meer wanneer je ze draagt en ze gaan ook sneller stuk. 

Opbergen 

Bewaar je sieraden op een droge en donkere plek. Zon en vocht zorgen voor verkleuring. Berg de sieraden netjes op zodat ze niet in de knoop raken. 

Beleid 

Veel sieraden zijn gemaakt van elastiek wat kan knappen als je er te hard aan trekt. Rol je sieraden over je hand in plaats van te trekken, hierdoor komt er minder druk op het elastiek waardoor ze langer meegaan. 

Schoonmaakmiddelen 

Draag geen sieraden tijdens het poetsen, net zoals water zijn schoonmaakmiddelen geen goede match met sieraden. Daarbij maken bepaalde chemicaliën het elastiek broos waardoor de armbandjes eerder kunnen knappen. 

Variëren 

Hoe meer je dezelfde sieraden om doet, hoe eerder ze slijten. Zorg dus voor genoeg afwisseling en match je sieraden bij je kleding. Je kan nooit genoeg sieraden hebben toch.. ;)